Actuacions consensuades pel procés participatiu

En aquesta secció, tractarem de presentar les actuacions que es vagin realitzant i que estiguin lligades a les propostes consensuades al llarg del procés participatiu.

Per una nova gestió de l’Estany de Sils, participa!

Es reactiva el fòrum virtual i les bústies de suggeriments per continuar amb el procés participatiu per a la gestió de l’Estany

Després de l’èxit participatiu de la 2a Jornada de l’Estany de Sils, celebrat el passat 15 de novembre, s’han habilitat el fòrum virtual i les bústies de suggeriments en base a les aportacions que els propis participants van fer durant les taules de debat.

El fòrum i les bústies són eines de participació estables que permeten als ciutadans que no van poder assistir a la jornada, però que volen ajudar-nos a la gestió d’aquest espai natural, fer-nos arribar les seves aportacions i decidir de forma conjunta quines activitats i intervencions cal fer a l’Estany de Sils per tal de millorar la seva conservació.

Us recordem que les bústies de suggeriments les podreu trobar al Centre Cívic, al Centre d’Informació de l’Estany de Sils i a l’ajuntament. També podeu participar a través del fòrum amb un sol click: http://estanysils.blogspot.com/.

Animem a tothom a que ens faci arribar la seva opinió i propostes i moltes gràcies als que heu contribuït a que aquest procés fos un èxit i un exemple d’implicació ciutadana!

Una eina estable de participació

L’Estany de Sils constitueix una zona humida de característiques úniques a Catalunya. Bona part d’aquesta singularitat és deguda al clima relativament humit i a la marcada inversió tèrmica del fons de la plana selvatana. Així, malgrat la seva situació plenament mediterrània, l’Estany acull retalls de paisatges propis de climes més freds i humits, barrejats amb fragments de vegetació típicament mediterrània als relleus més secs i arrecerats dels voltants. Alhora, aquesta varietat d’ambients afavoreix la presència d’una fauna molt variada i, tot plegat, fa que, tot i la seva reduïda extensió, l’Estany tingui una gran importància per a la conservació de la biodiversitat.


Avui aquests ecosistemes són considerats reserves biològiques clau per a l’equilibri natural i la sostenibilitat del territori. Després del “Projecte de restauració i gestió de l’Estany de Sils”, iniciat el 1998 amb l’objectiu de recuperar una mostra significativa del paisatge típic d’aquesta zona humida, dels seus hàbitats i de les espècies pròpies, cal continuar treballant per conservar-ne els seus valors naturals i culturals.


Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sils aposta per una nova gestió de l’Estany de Sils més participativa. En aquests moments s’està elaborant el Pla de Gestió de l’Estany de Sils, que ha de servir per definir les línies de gestió més adequades per a l’espai natural i determinar quines accions cal engegar de forma urgent i consensuada amb la ciutadania.


L’objectiu d’aquest blog és facilitar eines de participació estables, per aprofitar la dinàmica aconseguida a partir de la 1ª Jornada de l’Estany de Sils. En aquest blog es plantejaran qüestions a debatre i es posarà a disposició dels visitants la informació necessària per poder opinar i així determinar els punts clau entorn a la gestió de l’Estany de Sils. Per una nova gestió de l’Estany de Sils, participa!